איזה צעצועים מתאימים לגיל שנתיים

צעצועים שמתאימים לגיל שנתיים ולילדים בכלל, הם משחקים שתורמים להתפתחות הילד. יש בהם חשיבות להתפתחות הרגשית, השכלית, המוטורית והחברתית של הילד שלכם.


משחקים שונים עונים על צרכים התפתחותיים שונים אבל בסופו של דבר ניתן לחלק אותם לשתי קטגוריות: משחקים מגבילים ומשחקים "פתוחים", הידועים כמשחקי דמיון.

המשחקים המגבילים הם אלה שמכתיבים את המשחק והם משמשים למטרה אחת או יותר. צעצועים כאלה לדוגמה הם סביבונים או רובוטים שעושים אורות. מאידך, הצעצועים הפתוחים מאפשרים לילדכם להמציא את המשחק. דוגמה קלאסית למשחק פתוח זה לגו. אבני הלגו מציעות אין סוף אפשרויות משחק.

סביב גיל שנתיים הפעוט רוכש את עצמאותו. מבלי לוותר על המשחקים הרגילים כמו פאזלים, כדאי להעדיף את המשחקים הפתוחים יותר מהאחרים מכיוון שרצוי לעודד את ילדכם להיות מסוגל לשחק באופן עצמאי. כך נוכל לקדם אותו יותר טוב לכיוון של עצמאות.

בעוד שאין צורך לקנות כל צעצוע שקיים בחנות כדי שהילד שלכם יוכל לשחק באופן עצמאי, כן כדאי לקנות את הצעצוע הנכון שיעזור לו לעשות את זה. אם אתם רוצים לעודד את המשחק העצמאי של הילד ומחפשים איך לגרום לילד לשחק לבד, אז הצעצועים והמשחקים המאפשרים לילדכם להמציא את המשחק ולא הצעצועים שנועדו רק למטרה אחת, הם הבחירה הנכונה.

ברשימה הבאה, משפחתון ריינבו באשדוד ריכז עבורכם אילו משחקים וצעצועים מומלצים לתינוקות בגיל שנתיים במיוחד, גיל שידוע כ-"התקופה הסנסומוטורית", אך אלה גם מתאימים לגילאים שונים ויכולים לגרום לילדכם לשחק לבד:

בובות

בובות
תמונה באדיבות Atif Gulzar. מקור: FreeImages

מלבד האפשרות של הבובה לתת לפעוט ללמוד להכיר את גופו ולתרגל את כל החלקים ולזהות אותם על גופו, הבובה מציעה משחקי דמיון ומעודדת משחק סימבולי כמו האכלת הבובה והשכבתה לישון.

משחקי חיקוי

מטבח ילדים

מטבח, כלי אוכל וכלי רופא. המשחקים האלה מאפשרים לילדים לחקות במדויק סצנות מעולם המבוגרים. הילד שלכם מחקה את הסביבה שלו באמצעותם ובכך מעבד אירועים משמעותיים אותם הוא מתקשה לבטא באופן מילולי וישיר. באמצעות המשחקים האלו הילד ישכלל את משחקי הדמיון לסיטואציות מהעולם האמיתי.

קוביות ואבני בנייה

קוביות ספוג צבעוניות

לגו דופלו, מגה בלוקס. הלגו כל כך חשוב עבור ההתפתחות, שמוטב להכיר את המשחק לילד כבר מגיל שנה וחצי - שנתיים. מדובר במשחק שחשוב שיהיה בכל בית.

הלגו מסייע בפיתוח חשיבה יצירתית ומוטוריקה עדינה, מוטוריקה שכוללת תיאום עין-יד. אבני בנייה כמו הלגו מציעות אינספור אפשרויות משחק ואין נכון או לא נכון במשחק הזה. חוץ מלגו, יש אבני בנייה שעשויות מחומרים שונים כמו קוביות מעץ וקוביות ספוג שחשובות לא פחות ומומלץ לכלול אותן בארגז הצעצועים של ילדכם.

המשותף לכל הסוגים של אבני בנייה הוא חידוד ההתמצאות במרחב ביחס לאובייקטים אחרים, מכיוון שהמשחק באבני בנייה מאפשר להחליט בכל פעם מחדש איפה להציב חלק נוסף ביחס לחלקים שכבר קיימים במבנה. בנוסף, הודות לקיומם של אינספור חלקים, ניתן לשחק בקבוצה עם ילדים אחרים.

פלסטלינה וצורות

בצק יצירה וחרצנים

בצקים צבעוניים ופלסטלינה בשילוב חרצני צורות לבצק. יצירה בפלסטלינה נותנת דרור לדמיון, היא מעניינת ומושכת ועוזרת בשיפור אחיזת עיפרון וחשוב מכך היא תורמת לשיפור הריכוז והקשב אצל ילדכם. המשחק בפלסטלינה מחזק את שרירי כף היד ומשפר את המוטוריקה העדינה של הילד שלכם. הפלסטלינה לא מלכלכת והחומר ניתן לשימוש חוזר. שימו לב שבניגוד למשחקי יצירה כמו אבני בנייה, הפלסטלינה גמישה לשינויים ותיקונים בקלות כך שהיצירה אינה בכיוון אחד.

חיות ודינוזאורים

חיות צעצוע

באמצעות צעצועי חיות הילד שלכם יכול ליצור ספארי וחוות. ניתן לשלב אותן ביצירות ומלבד פיתוח הדמיון של הילד הן מעודדות את ההתפתחות המוטורית הגסה ושיווי משקל כאשר ילדכם מחקה את החיות בצעדים גדולים כמו פיל וכו'. צעצועי חיות בסביבה כמו חול או מים גם מרחיבות את אפשרויות המשחק. בנוסף למשחקי חיות, הדינוזאורים מציעים יתרון משום שדינוזאורים שונים מעוצבים במרקמים מחוספסים שונים וכך מייצרים מגע סנסורי מגוון.

לסיכום, משחקי דמיון כפי שמופיעים ברשימה ומשחקים נוספים, יכולים לגרום לילד שלכם להתחיל לשחק באופן עצמאי ללא התערבות שלכם. אם אין לכם את המשחקים המופיעים ברשימה, אז כעת, לאחר שלמדתם לזהות אילו משחקים הם משחקים המעודדים את הדמיון, בדקו איזה צעצועים ומשחקים שלא הופיעו ברשימה יש אצלכם בבית. יכול להיות שתופתעו למצוא משהו מתאים.